5 ötcsillagos ötlet másnaposság ellen

5 ötcsillagos ötlet másnaposság ellen

Mi tudjuk, mit műveltél tegnap éjjel nálunk – de vajon te is emlékszel? Sebaj, csak egy kis macskajaj! Bátran gyere vissza másnap, és kikúrálunk. Sőt: most megsúgjuk neked az 5 legtitkosabb, jól bevált praktikánkat is, ha nem árulod el senkinek.

1. Folyadék – de nem úgy!

Persze, hogy fantáziátlan jószág az ásványvíz meg a gyümölcslé, de attól még az alkohol okozta kiszáradás legjobb ellenszerei. Ha pedig a BB'z bárban kortyolgatod el a szintén másodlagos frissességű cimboráid társaságában, hidd el, garantáltan nem fogsz unatkozni. A gyümölcslevek ráadásul segítenek az alkohol lebontásában is – hála a bennük rejtőző fruktóznak. De a vitaminraktárod feltankolása ügyében is sokat tehetnek.

2. A mama kedvéért…

Ha már folyadékpótlás, akkor egy vitamindús, lélekmelengető zöldség- vagy erőleves csodákra képes. Ebben az egyben tényleg igaza volt anyukádnak! A mi abszolút favoritunk a gulyásleves hortobágyi szürkemarhából, kovászos kenyérrel.

3. Ne legyél kecske!

Ha macskajajtól szenvedsz, a fitneszmenü felejtős: helyette ebédelj inkább valami masszívat! Lehet ez egy fajsúlyosabb, magyaros étel, de akár egy szénhidrátban tobzódó nyalánkság is. A vércukorszintedet ugyanis nem árt normalizálni, ha már tegnap elintézted… A lecsó kolbásszal és kovászos kenyérrel szerintünk verhetetlen ebben a kategóriában. Sőt: szerénység nélkül ki merjük jelenteni, hogy a BB'z-ben sem az ízében, sem a mennyiségében nem fogsz csalódni.

4. Ennél rosszabb már nem lesz: jöhet a fekete leves!

A fejfájásnak annyi, ha egy-két csésze méregerős kávét állítasz hadrendbe ellene. A koffein ugyanis nemcsak felpörget egy kába, kóválygós napon, de egyúttal összehúzza az agyi vérereket is. Habár a BB'z bárban – vesztedre – pazar Espresso Martini koktél is kapható…

5 ötcsillagos ötlet másnaposság ellen

5. Kutyaharapást szőrével

Khm… na, igen. Egy kis alkohol tényleg elejét veheti annak, hogy úgy érezd, satuba szorították a fejedet – és kevésbé fogod tőle magad egy imbolygó kalózhajón érezni. Lehet ez akár a fent emlegetett Espresso Martini koktél is… De ma inkább ne ess túlzásba, ha jót akarsz magadnak. Ezúttal egy kevésbé nagyvonalú pohárral is megteszi.