5 tuti újévi fogadalom lustáknak

5 tuti újévi fogadalom lustáknak

Ki mondta, hogy feltétlenül bele kell szakadnod a fogadalmaid betartásába? Mi biztos nem. Mert felfedeztük, hogy van jó pár olyan tipikus újévi elhatározás, amihez nem kell lustából sztahanovistává változnod. Össze is szedtünk pár lustaságbarát fogadalmat, hogy lásd, mennyire igazunk van!

1. Többet törődöm a hozzám közel álló emberekkel.
Már megint elfelejtetted a legjobb haverod szülinapját, szégyenszemre? Szökőévente egyszer hívod csak fel az exedet, bár kedveled? Nagy tévedés, hogy a kapcsolattartás sok figyelembe és energiába kerül. Ha van egy jól megközelíthető törzshelyed, akkor mindenki pontosan tudhatja, hol talál, ha akar tőled valamit. Neked pedig a kisujjadat sem kell mozdítanod, elég csak fogadni a haverokat. Sőt: a meglepetésbulik helyszíne is pipa.

buek_1.jpg

2. Egészségesebb ételeket-italokat engedek le a torkomon.
Fogadjunk, hogy a te látásod is szelektív üzemmódba vált, és nagyvonalúan átugrik a friss salátákon, ha egy étlapot gusztálgatsz. Nem tudod, miről maradtál le – a BB'z esetében legalábbis. Egy próbát megér – főleg, hogy nem neked kell vele pepecselni és bénázni, elég, ha beülsz hozzánk.

buek_2.jpg

3. Nem leszek szobacica, se aktakukac: gyakrabban mozdulok ki otthonról.
Lássuk be: otthon vagy az irodában, a négy fal között sok eget rengető dolog nem fog veled történni, filmbe illő pedig semmiképpen sem lesz az életviteled. Viszont heverészni és laptopon dolgozni a BB'z-ben is vidáman lehet – ahol bónuszként érdekesebbnél érdekesebb emberek és négylábúak teszik tiszteletüket. Így már legalább kétváltozós az izgalmas életet leíró egyenlet, mégse kíván tőled hatalmas erőfeszítéseket.

buek_3.jpg

4. Edzettebb leszek, mint valaha.
Na igen, ez lustáknál azért szép kihívás… De meghökkentő módon alapszinten ehhez is elég egy törzshely, ahová amúgy nyilván punnyadozni jársz sport helyett. Mondjuk egy olyan szép tágas mulatóhely, ahol már a lépésszámláló is mutatni kezd valami szóra érdemeset, ha körbenézel – és ahol fitneszelni (=lépcsőzni) kell a mosdókhoz. Meg persze, ahol jófajta DJ-k húzzák a talpalávalót – ami még akár téged is táncolásra csábít. Na, ilyen helynek rögtön itt a BB'z megint.

5. Nem stresszelek annyit: éljen a zen életszemlélet!
Ehhez a fogadalomhoz szintén nem árt, ha kirobbantod magad a megszokott közegedből, ami nagy eséllyel egy válogatott „izgalmakkal” teli munkahely, vagy egy drama queennel/kinggel fűszerezett családi fészek. Bármelyiknek remek ellenszere lehet a kedvenc bárod, ahová ugyanúgy odaszokhatsz, és ahol akár meditálásra vagy csak simán a fejedből kifelé nézésre teremtett, kényelmes fotőjöket is találsz. Tudod, hogy most megint melyik bárt mondjuk, ugye? ;)

buek_5.jpg