A céges karácsonyi partik 10 legégőbb pillanata

A céges karácsonyi partik 10 legégőbb pillanata

Ha akarod, ha nem, minden évben beköszönt a céges mulatozások szezonja – ahol érthetetlen módon szinte mindig pont ugyanaz a bénázós forgatókönyv ismétlődik. Viszont annak ellenére, hogy nem mindig tennéd a kirakatba ezeket az összeröffenéseket, lássuk be: valami perverz bájuk csak van. Különben inkább otthon tévézne mindenki, nem? Következik a mi 10 kedvenc ciki partipillanatunk.

1. Amikor szó szerint úgy táncolsz, ahogy a főnök fütyül.
Jó, neki is kell terep az önkifejezésre, őt is anya szülte, na. Keresve sem lehetne erre jobb helyet találni, mint a céges parti DJ-pultját. De hasonlóan katartikus élmény elragadni a mikrofont a karaokézásnál, vagy egyéni és tévedhetetlen ízléssel összeállítani az est playlistjét. A főninek mindenképpen katartikus – a többiek előfordul, hogy más jelzőt használnak erre.

2. Amikor nem talál be az ajándék, amit annak vettél, akit húztál.
Pedig becsszóra agyaltál rajta, nem csak úgy bementél a legelső útba eső Tescóba a buli előtt fél órával. Ja, hogy de? Most már mindegy. Viszont még mindig ellesheted a lelkesen, éjt nappallá téve kézműveskedő, figyelmes kollégáid trükkjeit a jövő évet illetően!

3. Amikor szeretetrohamot kapsz alkoholos befolyásoltság alatt.
Végül is a karácsony a szeretet ünnepe, nem? De, és gyönyörű is az. Viszont az ügyvédeid távollétében eláruljuk, hogy egy kapcsolódó, túlzott őszinteségi roham később, a mámoros pillanatok elmúltával felhasználható lehet ellened. 

A céges karácsonyi partik 10 legégőbb pillanata

4. Amikor napvilágra kerül, amit sosem akartál tudni a kollégákról.
Ez a zenei ízlésüktől a szexuális és politikai orientációjukon, valamint a tánctudásukon át egészen a vérmérsékletükig terjedhet. De csigavér: nagy eséllyel holnap már egyikőtök sem fog emlékezni rá, és mindenki tiszta lappal indíthat.

5. Amikor egyedül te nézel ki hülyén a csoportképen.
Valamiért mindig csak a te hajadat kapja el egy beltéri cunami... De az sem rossz, amikor egy humorherold kollégának pont téged megpillantva támadt az az innovatív ötlete, hogy jól fog állni egy szamárfül. A többiek mindeközben tündökölnek, úgyhogy a többség dönt elvén a kép már repül is a Facebookra – rajta a te betagelt fejeddel. Mindent a cégért!

A céges karácsonyi partik 10 legégőbb pillanata

6. Amikor nem őszinte a mosolyod az évértékelő beszéd alatt.
Mert ugye vagy az a felállás, hogy jövőre nem élheti túl a világvégét a cég, csakis a dolgozók heroikus küzdelme árán, amit majd erkölcsi  győzelem koronáz – és amiért nem adnak egy túró rudit se a boltban. Vagy pedig az a mondás, hogy indulhat a tűzijáték és a pezsgőzápor – aminek az árával szintén tudtál volna mit kezdeni így év végén.

7. Amikor másnap kihagy az emlékezeted, de sajnos nincs ezzel így mindenki.
Á, nem is igaz, hogy miattad hallgatott el mindenki rögtön, amint beléptél az irodába! Ahogy az is csak paranoia, hogy szemtengelyferdülést kaptak a kollégáid, és egész nap sanda pillantásokat küldenek feléd. De bízz bennünk: még ez is nagyságrendekkel jobb, mint tudni azt, hogy mit műveltél tegnap este...

8. Amikor kiderül, hogy nem abba a kasztba tartozol, amelyikbe szeretnél.
Gyanús, hogy az élet és a cég császárai helyett valahogy mindig a lúzerek akarnak veled mulatni? Viszont előttük legalább nem kell játszani az eszedet, és tényleg elengedheted magad.... A bulik célja pedig végül is épp ez, vagy nem?

A céges karácsonyi partik 10 legégőbb pillanata

9. Amikor kicsit túl tarkára sikerült színezned egy pletykát, és futótűzként kezd terjedni.
Sebaj! Az arab telefon még a jelenleginél is sokszínűbbé fogja varázsolni azt a hírt. Olyannyira, hogy a végén már az anyja se ismerne rá. De azért jobb persze, ha jótékony homály fedi, kitől indult el… 

10. Amikor nagyon összemelegedsz valakivel, és te magad leszel a pletyka tárgya.
Vigasztaljon, hogy az igazságot jó esetben csak két ember tudja. Abból pedig az egyik te vagy, így aztán elég mindössze egy valakit megkenned a hallgatásért cserébe.

Ha a kimerítő céges partit egy lazább és menőbb afteren pihennéd ki, tudunk javasolni egy jó helyet a Király utcában! www.bbzbar.hu

A céges karácsonyi partik 10 legégőbb pillanata