GYORS, GYORS, LASSÚ

GYORS, GYORS, LASSÚ

Az életnek megvan a maga ritmusa – de nem muszáj mindig úgy táncolnod, ahogy a fénysebességűre gyorsult világ fütyül. Diktáld te a tempót: lassulj le és élvezd az életet! Ha jól csinálod, nem haszontalanabb, hanem kifejezetten hatékonyabb leszel tőle. 5 olyan tipp következik, ami már bizonyított.
 
Lábbuszozz!
Szó szerint emberléptékű üzemmódra válthatsz, ha a buszon tolongást és taxival száguldozást néha bicajra és sétára cseréled. Sőt: újra felfedezheted a spanyol viaszt! Például feltűnhet, ami zárt térben ritkán: hogy melyik évszak van – mondjuk a reggeli verőfényben taposva vagy a teraszokon gondtalanul fröccsöző emberekre pillantva. 
 
Egyszerre csak egyet
Elvileg gürizel látástól vakulásig, mint egy sztahanovista kisangyal – kivéve, amikor alattomos módon becsúszik egy kis chatelés, random netezgetés meg persze a Facebook. Persze, hogy káosz van az életedben és a fejedben! Ha viszont multitasking helyett csak egy valamire koncentrálsz, akkor tutira gyorsabban végzel vele – így önfeledt chatelgetésre is jut idő. Ha melózol, melózz – ha chatelsz, akkor pedig chatelj, ilyen egyszerű ez.
 
Jelentkezz be magadhoz!
Dugig van a határidőnaplód, és szinte még a barátaidnak és családtagjaidnak is időpontot kell kérniük? Nem is akkora hülyeség! Írd be, mikor randizol magaddal és futsz (sétálsz) össze a neked kedves emberekkel, és csak fővesztés terhe mellett módosíts a programon. Elvégre a szabadidő nem a fán terem, hanem te teremted magadnak.
 
Digitális detox
Meddig bírod számítógép, okostelefon és egyéb, folyton pittyegő, zajongó kütyük nélkül? Teszteld le csak a poén kedvéért: olvass könyvet tablet helyett, cseveréssz élőben a chatet kiiktatva, ébredj vekkerre mobil nélkül, vagy kocogj a zöldben futógépmentesen. Nagy eséllyel nyugisabb leszel az elektroszmog, meg persze a digitális hangok generálta állandó nyomkodási kényszer nélkül.
 
Asztalhoz!
Nem véletlenül hívják ebédidőnek az ebédidőt, ahogy vacsora- és uzsonnaidő, sőt: tízÓRAi is van. Gyanús, hogy ezzel már az őseink is azt akarták mondani, hogy jobb időt szánni a nyugodt evés-ivásra, mint csak bekapni egy szendót kutyafuttában, egy gyomorideges meló közben. A billentyűzet rendszeres lecsurgatása és összemorzsázása helyett inkább ülj terített asztalhoz fél-egy órára, és élvezd az ízeket – mondjuk a BB'z bárban, ahol hetente több este fergeteges házilbuli is fogad. Utána lehet, hogy még az idegeskedés is jobban esik – vagy simán csak elillan, mint a kámfor.