Izgalmas fordulatok a pályán, Shakira és JLo a színpadon, nálunk pedig kivételesen jó hangulat volt a 54. Super Bowl éjszakáján

Szám szerint immár a negyedik közös Super Bowl Party-n vagyuk túl a BB’z-ben. Negyedszer ünnepeltük és izgultuk végig együtt az amerikai foci-idény zárómeccsét, az USA televíziózásának egyik legnézettebb műsorát. Igaz, nálunk már az NFL döntőt megelőzően is megszokottak a meccsnézős vasárnapok, de mégis a gigantikus sportesemény záróakkordján gyűlünk össze a legtöbben, ami idén sem alakult másképp.

Amerikai expatok, itt tanuló diákok, lelkes sportrajongók kuckóznak be egy éjszakára a BB’z-be, hogy a tradicionális amerikai ropogtatnivalókkal és elárulni sem merjük, hogy hány hordónyi sörrel ünnepeljék az NFL idény végét és zárómeccsét.

Bár tavaly kicsit sem mondhattuk izgalmasnak az atlantai Merzedes-Benz Stadionból közvetített Los Angeles Rams-New England Patriots összecsapást, azért nálunk nagyon sokan szurkoltak Tom Brady-mezben, egész éjszakán át.

Az idei döntő sokkal fordulatosabbnak bizonyult, mi több, nem maradtak el az üdvrivalgások, ordítások, hiszen a floridai Hard Rock Stadium 100 yardos gyepén óriásit ment mind a Kansas City Chiefs, mind a San Francisco 49-ers csapata. Nem akarunk erős kijelentéseket tenni, de sokak szerint a minden idők egyik legszuperebb Super Bowl meccsét láthattuk. Az első félidő 10-10-es állással hagyott minket, a Halftime Show pedig szintén bombára sikerült Shakira és Jennifer Lopez közös produkciójával. Ahogy minden évben, úgy most sem maradtak el a BB’z-ből az elragadó táncoslányok...szóval nem csak a TV-képernyőjén villantak izmos combok, hanem a pultjainkon is.

Speciális Super Bowl menünk is jól szerepelt: a csípős Buffalo csirkeszárnyak, a ház sajtbugere, a BBQ Jack burger és a sajt-bacon burger is szépen fogyott és mindig jókor érkezett az asztalokhoz. Ez az éjszaka olyan, mint a filmrajongóknak az Oscar-díj átadása, sok szurkolással, néha idegtépő időhúzással, időnként elálmosodva...bár az idei meccs nem engedte ásítozni a BB’z közönségét sem.

Teltházzal vittük végig az estét, a legizgalmasabb résznek a negyedik negyed bizonyult, amikor a többen már vissza sem ültek a székükre, állva szurkolták végig az utolsó perceket. A Kansas City Chiefs a negyedik negyedet 21-0-ra nyerte meg, így végül 31-20-ra győzték le a San Francisco 49-ers csapatát. Óriási küzdelem volt, sok csavarral, ami nálunk is legendás hangulatot eredményezett.

Ez az éjszaka, amikor olyanok is szívesen virrasztanak, akik az évadban annyira nem követik az amerikaifoci eseményeit. Az éjszaka, amikor régi barátok is összejönek egy kis “kimaradásra”, amikor sokan elpasszolják a másnapi munkanapot, vagy még jobb, egyenesen a BB’z-ből mennek be dolgozni.

Jövőre veletek, ugyanitt!