KALANDOROK, RENDELJETEK!

BBz bar

A rum a kalandorok itala, és ez nem a véletlen műve. Ő maga is kalandozó természetű ugyanis – a faleveleket meg szépen össze szokta hordani a szél. Nézzük csak meg közelebbről, ki mindenkivel jött össze eddig…

A rum körbeturnézta a világot szülőföldjéről, Barbadosról dobbantva, a teljes Karib-térséget lehengerelve, Ausztrálián át egészen Indiáig. Közben pedig az összes útjába kerülő felejthetetlen ízt, színt és illatot magával sodorta. Csoda, hogy az életet habzsoló nyughatatlanok kedvence lett? Például a következőké:

Samantha Jones. Van ember, aki el tudja képzelni a Szex és New York fékevesztett szinglijét koktélospohár nélkül? Naná, hogy nem. Habzsolja az életet, a pasikat, a neonfényes éjszakákat, az extrém élményeket – és mindezt leöblíti a helyzethez épp passzoló, rumalapú kombóval.

A vadászok. Ahol vadászidény van, ott többnyire hideg is. Úgyhogy szorgalmasan fel kell melegedni – elgémberedett ujjal ki húzza meg a ravaszt? Ennek a logikai összefüggésnek a következménye a jägertee néven ismert rumos-gyógynövényes-fűszeres-mindent-bele „tea” (haha). Utána már nem szükséges hangulatfelelősnek szarvast vagy medvét hívni.

Johnny Depp. Vagy inkább a gonzó királyának, Hunter S. Thompsonnak az alteregója a Rumnaplóból. Bombanők, panamák, Puerto Rico, kábulat, gengszterek – azaz: magas élet, a legmagasabb hőfokon. Ezt a sok mindent így együtt csak rummal nyakon öntve lehet befogadni, lássuk be – főleg, ha avatatlan újságíróként csöppensz bele.

A kalózok. Ők pont ugyanazt csinálták, mint a rum: ide-oda imbolyogtak világszerte a nyílt vizeken. Sőt: a rum pont miattuk vakációzott annyit. Cserébe megadta nekik az alaphangot az akciódús vízi tömegjelenetekhez és fosztogatásokhoz. Ja, és megint összejött Johnny Deppel.

Ha péntek este te is érzed mocorogni a benned szunnyadó kalandort, figyelmedbe ajánljuk parádés rumkínálatunkat – és a hozzá passzoló „bűnbarlangot”, a BB’z bárt:  www.bbzbar.hu/itallap